Comet (2014)


   Credeaţi că s-a terminat cu lista de filme surprinzător de bune din 2014? Staţi liniştiţi, la fel de greşit gândeam şi eu. Din păcate, de această dată avem de-a face cu un film care se încadrează perfect în lista acelor pelicule care, din cauza unor variabile nefaste, nu se bucură de o notă care să coincidă cu realitatea şi nu ajung în atenţia publicului.

   „Comet” prezintă o poveste de dragoste pe cât de simplă, pe atât de ancorată în realitatea defectuoasă în care am ajuns să trăim. Este de apreciat faptul că reuşeşte să nu cadă în zona clişeică şi, mai mult de atât, aduce cu sine o serie de replici, cugetări şi comparaţii inteligente (sau, cel puţin, cu mult peste media actuală existentă în marea de filme dedicate unui public cât mai numeros). 

   Povestea de dragoste dintre Dell (Justin Long) şi Kimberly (Emmy Rossum) se asamblează precum unui puzzle, puzzle ale cărui piese se tot rearanjează în cei şase ani de relaţie. Deseori, veţi avea impresia că ceea ce trăiesc cei doi se întâmplă într-un vis ce-i aparţine lui Dell, iar momentele prezentate într-o ordine nu tocmai cronologică vă vor menţine atenţi timp de o oră şi jumătate.

   Din păcate, perioadele din film în care ne vom întreba dacă nu cumva totul este un vis sunt alarmante. Am ajuns să ne întrebăm dacă este real ceea ce trăim atunci când totul pare perfect, în loc să ne bucurăm de ceea ce simţim. Jocul actoricesc al celor doi nu trebuie deloc ignorat, el contribuind semnificativ la crearea unei veridicităţi a poveştii.

   Aştept cu interes opiniile voastre după vizionarea acestei surprize bine ascunse a anului 2014. Vizionare plăcută!

   PS: Filmul conţine spoilere despre ceea ce se întâmplă în „The Sixth Sense”. Dacă nu l-aţi văzut şi aveţi în plan să faceţi asta, e mai bine să începeţi cu acela, chiar dacă nu există o altă legătură între ele.

Nota mea: 9

Nota IMDB*: 6.8

Nota Cinemagia*: –

*Notele de pe IMDB şi Cinemagia sunt cele din momentul postării.

Advertisements

9 thoughts on “Comet (2014)

  1. Ma…. nu-i rau…chiar nu-i rau deloc !!! Poate ca n-o cadea in zona cliseica dar….are suficiente clisee specifice filmelor de acest gen . Per ansamblu….nu-i nici macar un film pentru tineri deoarece tinerii….nu s-ar uita la un astfel d e film nici fortzati . Un film ” d e casa ” , un film d e familie ….un film de vreme mohorata ….un film bun ce , chiar merita vizionat . Am vazut ca dumneata i-ai acordat nota 9 . Cam mult insa , merita cu prisosinta un 7 + . Peste ” Love Story” nu cred ca se poate situa iar ala ….deja are nota 100 + !!!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s